SZO i SAD se sumnjiče za lobiranje svojih interesa na štetu Sirije

Izvor: Vostok.rs, 14.Maj.2020, 13:20

SZO i SAD se sumnjiče za lobiranje svojih interesa na štetu Sirije

Svetska zdravstvena organizacija i SAD sumnjiče se za lobiranje svojih interesa na štetu Sirije, navodi se u saopštenju šefova ruskog i sirijskog štaba za povratak izbeglica u republiku Mihaila Mizinceva i Huseina Mahlufa.
Svetska zdravstvena organizacija se dogovorila sa SAD o isporukama humanitarne pomoći preko graničnog prelaza „Jarubija“ na severoistoiku zemlje. Prema rečima Mizinceva i Mahlufa, pod maskom toga Vašington pokušava da izvrši tranzit oružja za militante i izveze nezakonito proizvedene energente. „Preko ovog prelaza moguć je izvoz oružja, narkotika, militanata i virusa korona na teritorije susednih država. Stvara se utisak da ova organizacija lobira interese Zapada na štetu sirijskog naroda i regionalne bezbednosti“, naglasili su Mizincev i Mahluf. Oni su pozvali SZO da revidira svoju politiku i prestane da nameće „praksu manipulacije javnog mnjenja“.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.