STRAVIČAN NAPAD U SIRIJI: Neidentifikovani avioni zasuli bombama proiranske snage!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČAN NAPAD U SIRIJI: Neidentifikovani avioni zasuli bombama proiranske snage!

Od sirijskih zvaničnika nije bilo komentara na ove informacije.

Neidentifikovani avioni pogodili su jutros položaje proiranskih snaga u Siriji, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Kako se navodi, meta napada bili su položaji koji pripadaju proiranskim milicijama u oblasti Boukamal, blizu granice s Izraelom.

Organizacija, čije je sedišste u Velikoj Britaniji i koja dokumentuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rat u Siriji putem mreže aktivista na terenu, saopštila je da su avioni pogodili, između ostalih ciljeva, skladišta oružja i vozila koja pripadaju milicijama.

Prijavljeno je nekoliko eksplozija u pograničnom području, ali je nepoznato čiji avioni su izvršili napad, prenosi AP.

Napad se dogodio usled tenzija u tom regionu izmedu SAD-a i Irana posle vazdušnih udara na pripadnike iračke milicije podržane od Irana u kojima je poginuo iranski komandant Kasem Sulejmani.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.