STIŽE POMOĆ IZ KINE: Peking šalje Siriji veliku donaciju, prijateljski gest u teškim vremenima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2021, 17:32

STIŽE POMOĆ IZ KINE: Peking šalje Siriji veliku donaciju, prijateljski gest u teškim vremenima

Tu nije kraj svim planovima

Kineska donacija od 150.000 doza vakcine Sinofarm protiv kovid-19 stigla je danas u Damask, a planirana je još jedna serija iste veličine, saopštili su sirijski zvaničnici.

- Cenimo ovu pomoć koja će omogućiti ministarstvu zdravlja da se bori protiv pandemije i da suzbije njen uticaj na zdravlje, društvo i ekonomiju - rekao je sirijski ministar zdravlja Hasan Gabaš novinarima na aerodromu, prenosi Rojters.

On je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su prve doze namenjene zdravstvenim radnicima, a zatim starijim osobama i osobama s hroničnim bolestima.

Kineski ambasador u Siriji najavio je da će sledećih 150.000 doza stići uskoro.

Zvaničnici su rekli da zemlja takođe pregovara o vakcinama s Rusijom, ključnim saveznikom sirijskog predsednika Bašara al-Asada

Damask je ove nedelje dobio prvu isporuku vakcina protiv kovid-19 iz globalne inicijative Kovaks, skoro 200.000 injekcija AstraZeneke, saopštili su zvaničnici Ujedinjenih nacija. Više isporuka očekuje se u narednim nedeljama.

Svetska zdravstvena organizacija rasporedila je timove širom Sirije za program vakcinacije koji će biti sproveden i na državnoj teritoriji i u nekim delovima zemlje van državne kontrole nakon deset godina rata.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.