ŠTA SE TO ZAKUVAVA? Teroristi udarili na RUSKI BASTION u Siriji, Hmejmim im je TRN U OKU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2019, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA SE TO ZAKUVAVA? Teroristi udarili na RUSKI BASTION u Siriji, Hmejmim im je TRN U OKU (FOTO)

Teroristi su za mesec dana 12 puta pokušali da granatiraju avio-bazu Hmejmim u Siriji višecevnim bacačima raketa i dronova, ali su sva granatiranja odbijena, izjavio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji Viktor Kupčišin.

On je naglasio da nelegalne oružane grupe, koje se nalaze u zoni deeskalacije Idlib, ne prestaju sa pokušajima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bombardovanja vazduhoplovne baze Hmejmim i položaja sirijskih vladinih snaga u provinciji Latakiji pomoću bacača raketa i bespilotnih letelica.

- Tako je iz zapadnih regiona te zone od početka aprila ove godine izvršeno 12 granatiranja, od kojih je osam bilo uz pomoć bespilotnih letelica - objasnio je Kupčišin.

Les terroristes tentent de bombarder une base russe Hmeimim, #Syrie https://t.co/rsZT756C2T @IntropaJacques Les forces russes de #Poutine🇷🇺 explosent les drones du Front Al-Nosra [Les amis de #Hollande, #Fabius, #LeDrian, #Macron] en pièces détachées! Basta! #Syria #Russie #RuAF pic.twitter.com/i88xxQ8g8G

— Intropa Jacques (@IntropaJacques) April 28, 2019

Načelnik Centra istakao je da su svi napadi odbijeni i da nije bilo oštećenja objekata u bazi. Prilikom odbijanja granatiranja uništeno je 12 bespilotnih letelica.

- Prema postojećim podacima, granatiranje vazdušne baze Hmejmim izvršavano je iz područja Kalat el Mudik i Bab Atika - dodao je on.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

NI KGB, NI CIA "Paklena hobotnica" ili "mračni Veliki brat" bila je NAJOPAKIJA tajna služba Evrope (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Teroristi ne prestaju sa pokušajima bombardovanja baze Hmejmim i položaja sirijskih snaga

Izvor: Vostok.rs, 02.Maj.2019, 11:44

Teroristi su za mesec dana 12 puta pokušali da granatiraju avio-bazu Hmejmim u Siriji višecevnim bacačima raketa i dronova, ali su sva granatiranja odbijena, izjavio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji Viktor Kupčišin.. On je naglasio da nelegalne oružane grupe,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.