SIRIJSKA VOJSKA OSLOBODILA NAFTNA POLJA!? Zastava SLOBODE se vijori nad rafinerijom, Ameri prete NEVIĐENOM SILOM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2019, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIRIJSKA VOJSKA OSLOBODILA NAFTNA POLJA!? Zastava SLOBODE se vijori nad rafinerijom, Ameri prete NEVIĐENOM SILOM (VIDEO)

Objavljeni snimci koji prkose američkim izjavama.

Iako već dva dana kolaju informacije da je sirijska vojska zaposela naftna polja na samom severoistoku zemlje, ista ona za koja je američki predsednik Donald Tramp naredio da se na njih rasporede američke snage, vest koju je prvo objavio sirijski list Al-Vatan nije bilo moguće potvrditi jer nije bilo ni snimaka, niti fotografija vladinih snaga na tim ležištima i postrojenjima

Konačno je HispanTV objavio snimke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na kojima se vide sirijski vojnici na terenu, koji su raspoređeni između bušotina i naftnih postrojenja. Sve je navodno snimljeno na poljima istočno od grada Kamišlija, između grada Al-Malakije i američke vazdušne baze Rmeilan.

Vest je 6. novembra prvi objavio sirijski dnevni list Al-Vatan, istovremeno dok su američke snage pokušavale nametnuti kontrolu nad sirijskom naftom.

Kako su u utorak izvestili lokalni mediji, sirijska vojska je "prvi put nakon nekoliko godina" ušla u naftna polja Rmeilan, koja se nalazi u blizini sela Mula Abas u severoistočnoj provinciji Hasaka.

Državne novine Al-Vatan izvestile su s da je nalazište nafte u Rmeilanu sedam godina bilo van kontrole vlade Damaska.

Napredovanje vojske događa se u trenutku kada je Vašington pogazio svoju prethodnu odluku o povlačenju svih svojih trupa iz severoistočne Sirije, već je najavio je raspoređivanje oko 500 vojnika u istočnoj Siriji pod izgovorom "zaštite naftnih bušotina od mogućeg uskrsnuća Islamske države".

#Breaking

Our reporter:

U.S. forces patrol the area between Rmeilan and Qahtaniyah (Terbe-Spi) east of Qamishli, days after large batches of U.S. military forces and vehicles entered the region. pic.twitter.com/Px7UjML4Wv

— NORTH PRESS AGENCY - ENGLISH (@NPA_English) October 31, 2019

Prema rečima američkog ministra obrane Marka Espera, Vašington će upotrebiti "neviđenu silu" protiv svih koji pokušavaju osporiti američku vojsku u ovom zadatku, uključujući ruske trupe ili samu sirijsku vladu.

Međutim, prilog kanala HispanTv u drugom delu pokazuje vladine snage kako ulaze na polja i bušotine u pozadini, a reporteri su iz automobila iz blizine snimili i postrojenja za skladištenje i utovar nafte u cisterne i pumpanje u gasovode prema stanici T2 na jugu i dalje prema Homsu, koji još uvek nisu u funkciji.

Symbolic: On November 2 US patrols stopped near a Rmeilan oil well in Syria, on November 5 Syrian regime patrols drove near a well nearby at Mulla Abbas. pic.twitter.com/tf7UqeRDKP

— Seth Frantzman (@sfrantzman) November 6, 2019

Sirija je u ratu od 2011. godine, a stručnjaci procjenjuju da je proizvodnja sirijske nafte sada pala s 400.000 prijeratnih barela dnevno na oko 80 000. Od ove količine oko 30 do 40 hiljada barela dnevno je nafta koju pljačkaju i prodaju inoostrani akteri, pre svega CIA, Pentagon i privatnie vojne kompanije na terenu, a ostatak se proizvodi južno od Rake i Deir Ez-Zora na poljima koja su pod nadzorom sirijske vlade.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

RUSKA GRDOSIJA! Sat vremena leta košta 6.000 dolara: Ovo je NAJVEĆI AVION na svetu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.