SIRIJSKA ARMIJA ulazi u okršaj sa Turcima

Izvor: 011vodič.com, 14.Okt.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIRIJSKA ARMIJA ulazi u okršaj sa Turcima

Sirijska vojska je ušla u grad Tabka u provinciji Raka, koji je prethodno bio u rukama Kurda, saopštila je televizija „Majadin“.
Kako se precizira, time je sirijska vojska jasno dala do znanja da nastavlja svoj put ka severu.
Iako zvaničnih izjava od strane sirijskih vlasti po ovom pitanju nije bilo, administracija severoistoka Sirije tvrdi da je sa Damaskom postignut dogovor o razmeštanju sirijskih snaga duž cele granice sa Turskom, kako bi se pružila >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << pomoć prilikom odbijanja napada turskih snaga.
Podsetimo, Turska je pokrenula vojnu operaciju na severu Sirije sa ciljem da se stane na put, kako tvrde iz Ankare, stvaranju terorističkog koridora duž tursko-sirijske granice.
Po tom pitanju se nedavno oglasila i Amerika koja je počela povlačenje svojih snaga iz Sirije, saopštivši da je upala u zamku jer se nalazi između turskih snaga koje su pokrenule vojnu operaciju u Siriji i sirijskih koje su krenuli ka severu zemlje.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.