SAD spremne za pregovore s Rusijom o bezbednosti sirijskih Kurda

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD spremne za pregovore s Rusijom o bezbednosti sirijskih Kurda

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je da su SAD spremne za pregovore s Rusijom o bezbednosti Kurda u Siriji, ukoliko to bude neophodno.

- Kurdi su u veoma složenoj situaciji, a predsednik SAD Donald Tramp, kada je govorio s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, mislio je da su nam oni bili verni i da nam je potrebno da se uverimo da im neće biti naneta nikakva šteta. To je ono o čemu razgovaramo s Turskom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Razgovaraćemo o tome i s Rusijom ako bude bilo potrebno - izjavio je Bolton.

Erdogan je početkom decembra izjavio da je Ankara spremna da počne vojnu operaciju istočno od Eufrata, kao i u sirijskom Manbidžu, protiv snaga samoodbrane sirijskih Kurda, ukoliko ih SAD ne izvuku odatle.

On je kasnije, nakon telefonskog razgovora s predsednikom SAD Donaldom Trampom, izjavio da je odlučio da odloži početak vojne operacije u Siriji. Tramp je sredinom decembra saopštio da je odlučio da povuče američke vojnike iz Sirije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Bolton: Vašington spreman da razgovara sa Rusijom o zaštiti Kurda

Izvor: Blic, 12.Jan.2019, 01:18

Vašington je spreman da razgovara o bezbednosti sirijskih Kurda sa Rusijom, rekao je američki savetnik za nacionalnu bezbjednost DŽon Bolton.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.