SAD prete Siriji: Ako prekršite dogovor o prekidu vatre...

Izvor: B92, 26.Maj.2018, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD prete Siriji: Ako prekršite dogovor o prekidu vatre...

Vašington -- Sjedinjene Američke Države upozorile su Siriju da će preduzeti "čvrste i odgovarajuće mere" kao odgovor na kršenje dogovora o prekidu vatre.

Osim toga, iz SAD poručuju da su zabrinuti zbog navoda o predstojećoj vojnoj operaciji u zoni deeskalacije na jugozapadu zemlje.

Vašington je, takođe, upozorio sirijskog predsednika Bašara al Asada da ne proširuje sukob, prenosi Rojters.

"Kao garant ove zone deeskalacije, uz Rusiju i Jordan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD će preduzeti čvrste i odgovarajuće mere u odgovoru na kršenja koje sprovodi Asadov režim", poručila je u saopštenju portparolka Stejt departmenta Heder Nojert.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britaniji, saopštila je u sredu da snage sirijske vlade, nakon pobede protiv dela Islamske države na jugu Damaska ranije ove nedelje, napreduju ka južnoj provinciji Dera, podseća Rojters.

Sirijski državni mediji objavili su da je letilica vlade izbacila letke na područje pod kontrolom pobunjenika u Deri u kojima ih poziva da se razoružaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.