SAD od ostataka ID stvaraju Novu sirijsku vojsku

Izvor: B92, 16.Dec.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD od ostataka ID stvaraju 'Novu sirijsku vojsku'"

Moskva -- SAD su u Siriji od ostataka terorista ID počele su da formiraju “Novu sirijsku vojsku“ i to u provinciji Haseka, saopštio je ruski Centar za primirje.

Kako se precizira u saopštenju Centra, koji deluje pri ruskom Ministarstvu odbrane, pripadnici međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma koju predvode SAD vrbuju izbeglice koje su se vratile svojim domovima kako bi formirali jedinice koje bi se borile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv vladinih snaga na jugu Sirije, prenosi Sputnjik.

Naime, pripreme se odvijaju u izbegličkom kampu koji se nalazi 20 kilometara severoistocno od grada Džisr el Šadadija.

Rusko Ministarstvo odbrane ističe da to dokazuje da Amerikanci nastavljaju da koketiraju sa teroristima uprkos izjavama koje stižu iz Vašingtona o tome da su usmereni ka totalnom uništenju Islamske države na Bliskom istoku.

Očevici tvrde i da Amerikanci taj kamp za pripremu nove vojske koriste više od pola godine, kao i da se tamo trenutno nalazi oko 750 boraca, od kojih okosnicu čine bivši teroristi ID izbegli iz Rake, kojih je oko 400.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: SAD od ostataka ID stvaraju "Novu sirijsku vojsku"

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2017

SAD u Siriji od ostataka terorista ID počele su da formiraju "Novu sirijsku vojsku" i to u provinciji Haseka, saopštio je ruski Centar za primirje...Kako se precizira, pripadnici međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma predvođenu SAD vrbuju izbeglice koje su se vratile svojim domovima kako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.