SAD se ne povlače iz Sirije, Idlib kontrolišu teroristi

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD se ne povlače iz Sirije, Idlib kontrolišu teroristi"

SAD za sada nisu preduzele konkretne korake za povlačenje snaga iz Sirije, izjavila je portparolka Ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova.

"Bez obzira na nedvosmislenu izjavu predsednika SAD da nameravaju da povuku svoje jedinice iz Sirije, konkretne mere na realizaciji ove odluke za sada se, kako vidimo, ne preduzimaju“, saopštila je Zaharova.

U isto vreme, situacija u Idlibu se pogoršava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teritorija je praktično pod punom kontrolom militanata Nusra fronta.

"Ozbiljnu zabrinutost izaziva situacija u Idlibu. Stanje u toj zoni deeskalacije se ubrzano degradira, teritorija je faktički pod punom kontrolom militanata Nusra fronta, istisnuvši odrede umerene oružane opozicije“, izjavila je diplomata.

Ona je osudila i eksploziju u Manbidžu 16. januara kada su poginuli američki vojnici.

Ranije je više od 20 ljudi poginulo, a više od deset povređeno u eksploziji koja se dogodila 16. januara u centru Manbidža u provinciji Alep.

Kasnije je Centralna komanda američke vojske potvrdila da su u ovom samoubilačkom napadu poginula četiri američka vojnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.