SAD nastavljaju da nabavljaju oružje Kurdima u Siriji

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD nastavljaju da nabavljaju oružje Kurdima u Siriji

Vašington -- SAD nastavljaju da oružjem opremaju kurdske snage u Siriji koje se bore protiv džihadista na severoistoku te zemlje.

Amerika to radi uprkos uspostavljanju zone bezbednosti na granici sa Turskom, izjavio je večeras zvaničnik Pentagona Kris Majer.

"Nastavljamo da nabavljamo oružje i vozila "Sirijskim demokratskim snagama", koju čine kurdsko-arapska koalicija," rekao je Majer i dodao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pentagon potpuno transparentan u tim isporukama.

Majer je dodao da je Turska obaveštena o svakoj isporuci.

Kurdski borci u Siriji bore se zajedno sa američkim snagama protiv džihadista Islamske držve, dok ih Turska smatra povezanim sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana koja je označena kao teroristička organizacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.