SAD: Počela operacija oslobađanja poslednjih uporišta „Islamske države“ u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 01.Maj.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Počela operacija oslobađanja poslednjih uporišta „Islamske države“ u Siriji

Zapadna koalicija, koju predvode SAD sa lokalnim saveznicima u Siriji započinju operaciju oslobađanja poslednjih uporišta "Islamske države", saopštila je portparol Stejt departmenta Heder Nojert.

"Sjedinjene Države, svetska koalicija i lokalni partneri, uključujući i Sirijske demokratske snage počinju operaciju da oslobode poslednje uporište Islamske države u Siriji", saopštila je Nojertova.

Ona je primetila da će "borba biti teška", ali SAD i njeni partneri će "pobediti".

"Mi ćemo braniti SAD, koaliciju i partnerske snage u slučaju napada Islamske države na teritorije sirijskog naroda. Teror se bliži kraju" saopštila je Nojertova.

Ona je dodala da SAD "nameravaju da rade zajedno sa partnerima" kako bi se obezbedila sigurnost Turske, Izraela, Jordana, Iraka i Libana, od "Islamske države".

Zapadna koalicija na čelu sa Sjedinjenim Državama funkcioniše na teritoriji Sirije od 2014. godine bez zvanične dozvole Damaska i rezolucija Saveta bezbednosti UN.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD počinju operaciju protiv poslednjih uporišta IDa u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2018

SAD, koalicija i lokalni partneri u Siriji započinju operaciju za oslobađanje poslednjih uporišta ID-a, izjavila je portparolka Stejt departmenta Heder Navert...- Sjedinjene Američke Države, svetska koalicija i lokalni partneri, uključujući i Sirijske demokratske snage, pokreću operaciju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.