Izvor: Vostok.rs, 13.Nov.2018, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 12.11.

  

Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 12.11.
Koalicija SAD ponovo bombarduje sirijske gradove  - Međunarodna koalicija na čelu sa SAD nastavila je sa napadima na grad Hadžin u provinciji Dejr el Zor na istoku Sirije, poginulo je četvoro civila, saopštila je sirijska novinska agencija SANA.
„Avijacija međunarodne koalicije nastavlja sa napadima na grad Hadžin u istočnoj provinciji Dejr el Zor. U njima su poginula četiri civila“, javila je agencija, pozivajući se na lokalne izvore. Žrtve napada su dvoje dece i dve žene, dodala je agencija. Ranije je saopšteno da je Ministarstvo spoljnih poslova Sirije uputilo dva pisma Ujedinjenim nacijama u vezi sa novim vazdušnim napadom međunarodne koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama u gradu Hadžinu u provinciji Dejr el Zor, u kojem je poginulo 26 civila. Koalicija je saopštila da istražuje izveštaje o pogibiji civila u vazdušnim napadima. Koalicija redovno izvodi napade na Hadžin. Sirijski mediji su više puta saopštavali da koalicija upotrebljava beli fosfor u vazdušnim napadima. Sirijske vlasti pozvale su UN da preduzmu mere protiv počinilaca i zaustave ilegalni boravak te koalicije na teritoriji Sirije. Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -   Pregled političkih i drugih vesti za 12.11.   
 
OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Siriji po danima   

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ponovni napad koalicije SAD na civile u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 13.Nov.2018

Sirijska državna agencija SANA je prenela da je u vazdušnim napadima međunarodne koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama na selo Šaf u provinciji Dejr el Zor poginulo i ranjeno više od 60 civila. „Više od 60 poginulih i ranjenih civila u napadu međunarodne koalicije na selo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.