Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 10.12.

  

Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 10.12.
Stanje na frontu - .

Pregled političkih i drugih vesti za 10.12.     Netanijahu: Nećemo dozvoliti Iranu da formira vojnu bazu u Siriji - Vojne delegacije Rusije i Izraela nameravaju da održe sastanak na kom će razgovarati o koordinaciji akcija u Siriji nakon tragedije sa ruskim Il-20, saopštio je izraelski premijer Benjamin Netanijahu nakon telefonskog razgovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.
Kako je rekao, sastanak će biti održan narednih dana, verovatno u Moskvi. Dodao je da je bilo i govora o tome da "Izrael ne može da promeni politiku prema pretnjama u blizini svojih severnih granica". „Nećemo dozvoliti Iranu da formira vojnu bazu u Siriji. Nastavićemo da gađamo arsenale oružja u Libanu sa velikom preciznošću i završićemo neutralizaciju tunela“, izjavio je Netanijahu.
Izrael od početka godine izvodi operaciju „Severni štit“ na granici sa Libanom čiji je cilj da se pronađu i unište podzemni tuneli koje je napravio proiranski pokret Hezbolah. Podsetimo, ruski avion Il-20, koji se nalazio 35 kilometara od obale Sredozemnog mora, oboren je 17. septembra dok se vraćao u avio-bazu Hmejmim. Za ovu nesreću ruska vojska je optužila Izrael. Nakon toga, Rusija je isporučila Siriji tri diviziona protivvazdušnog raketnog sistema S-300 PM-2. Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Siriji po danima 
 

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 10.12.

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2018

  . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .   Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje Karta situacije na frontu za 09.12. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.