Izvor: Vostok.rs, 06.Sep.2017, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 05.09.

  
Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod






  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 



Pregled bojevih dejstava u Siriji za 05.09.



Sirijski vojnici u zagrljaju nakon probijanja trogodišnje opsade Deir ez Zora 
Vojnici sirijske armije sa velikom radošću su dočekali svoju braću po oružju u području Deir ez Zora, nakon što je trogodišnja opsada grada od strane terorista probijena uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Ekskluzivni snimci dobijeni objavljeni od strane "RT raptli" pokazuju da su jedinice Sirijske arapske vojske ponovo zajedno sa svojim kolegama iz 137. brigade, čija je baza u zapadnom Deiru ez Zoru bila okružena teroristima od 2014. godine.



U proteklih nekoliko dana sirijske snage su ubrzano napredovale u potiskivanju terorista u toj oblasti. Ponovno spajanje sa okruženim garnizonom pratile su žestoke borbe nekoliko dana u kojima su sirijska vojska i njeni saveznici brzo zauzeli položaje terorista.

Napredovanje sirijske vojske omogućio je ruski raketni raketni napad na teroriste, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Većina provincije Deir ez Zor, uključujući vojnu vazdušnu bazu i veliki broj gradova i sela, i dalje je pod kontrolom terorista.

Napredovanje sirijske vojske u Deir ez Zoru

Ruska fregata ispalila krstareće rakete na teroriste u Deir ez-Zoru Ruski ratni brod stacioniran u Sredozemnom moru ispalio je salvu krstarećih raketa na grupu terorista u blizini grada Deir ez-Zor u zapadnoj Siriji, saopštila je ruska vojska. 



Fregata "Admiral Esen" ruske Crnomorske flote ispalila je rakete u utorak ujutro, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije. Rakete su uništile komunikacijski centar, skladišta oružja i radionicu za popravku koju su koristili teroristi.



"Raketni udari su podržali napredovanje sirijske vojske i sprečili planove terorista da se pregrupišu i ojačaju terorističke pozicije u blizini grada Deir ez Zor", saopštilo je ministarstvo.

Sirijske snage koje podržavaju ruski ratni avioni trenutno pokušavaju da probiju dugogodišnju blokadu glavnog grada istoimene provincije. Moskva je saopštila da bi uspešnost operacije predstavljala strateški poraz terorističke grupe u Siriji.

"Admiral Esen" je jedan od najsavremenijih ratnih brodova u Rusiji. Nosi osam krstarećih raketa "Kalibar" sa vertikalnim lansiranjem. Brod je i ranije maju i junu takođe dejstvovao po teroristima krstarećiim raketama.

Grad Raka pogledom iz drona

Ofanziva u Deir ez Zoru




Poginula dva ruska vojnika kod Deir ez Zora Dva ruska vojnika po ugovoru poginula su u provinciji Dejr el Zor u Siriji u razmeni vatre sa teroristima DAEŠ-a, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, ruski vojnici bili su u pratnji konvoja ruskog Centra za primirje, kada su teroristi otvorili vatru.

„Kao rezultat razmene vatre, jedan ruski vojnik po ugovoru je poginuo, a drugi je tom prilikom teško ranjen, ali iako je ubrzo prebačen u bolnicu, doktori nisu uspeli da mu spasu život“, ističe se u saopštenju.

Kako je najavljeno, oba vojnika dobiće državna odlikovanja za hrabrost.



Pregled političkih i drugih vesti za 05.09.


 

Putevi Sirije - ratna reportaža


Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 

 

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 05.09.

Izvor: Vostok.rs, 06.Sep.2017

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Karta situacije na frontu za 04.09. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . .  .   OVDE...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.