Izvor: Vostok.rs, 02.Nov.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 01.11.

  

Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 01.11.
Konašenkov: Za mesec dana u napadima SAD na naseljena mesta u Siriji poginulo više od 120 civila - Neselektivnost vazdušnih napada koalicije na čelu sa SAD u poslednjih mesec dana dovelo je do pogibije više od 120 civila na istoku Sirije, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
„Vazdušne napade (koalicije na čelu sa SAD) karakteriše slaba efikasnost i, što je najvažnije, neselektivnost, što nesumnjivo vodi ka velikim žrtvama među civilima… Samo za mesec dana u vazdušnim napadima na naseljena mesta na istoku Sirije poginulo je više od 120 civila. Pod vatrom koalicije periodično se nalaze i borci odreda kurdskih Sirijskih demokratskih snaga“, rekao je Konašenkov. Avijacija koalicije na čelu sa SAD intenzivno izvodi udare u Siriji, koristeći i zabranjenu municiju, dodao je on.   Ruski Centar za mirenje zaraćenih strana raspolaže informacijama da su teroristi DAEŠ-a 27. oktobra iz Maret el Naumana prebacili 20 kontejnera hlora od po 10 litara za izvođenje provokacija. Oni su istovareni u naseljima Kafr Nebel i El Huaš, objasnio je Konašenkov. Pregled političkih i drugih vesti za 01.11.   
  Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Siriji po danima   

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva Zapadu: Prestanite da štitite provokatore i ekstremiste

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2018

Ministarstvo inostranih poslova Rusije pozvalo je Zapad da osvesti pravo stanje stvari i da prestane da štiti organizaciju "Beli šlemovi", čiji su članovi provokatori i ekstremisti...Ranije je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov, saopštio da članovi organizacije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.