Ruska vojska uništila dva drona kod vazduhoplovne baze Hmeimim

Izvor: Vostok.rs, 06.Sep.2018, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojska uništila dva drona kod vazduhoplovne baze Hmeimim

Dve bespilotne letelice koje su uništene na rusku vojnu bazu Hmejmim u Siriji, lansirane su iz zone deeskalacije Idlib, saopštio je direktor ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, general-poručnik Vladimir Savčenko.

„Kontrola za vazdušni prostor ruske vazdušne baze Hmejmim otkrila je dve bespilotne letelice sa opremom za napad, koje su lansirane sa teritorije zone deeskalacije Idlib koju kontrolišu nelegalne oružane grupe“, rekao je Savčenko.

On je dodao da su vazdušne ciljeve na bezbednoj udaljenosti od vazdušne baze uništila sredstva za protivvazdušnu odbranu.

„Nema žrtava i nema materijalne štete. Ruska vazduhoplovna baza Hmejmim funkcioniše normalno“, naglasio je Savčenko.

Centar za pomirenje još jednom poziva komandante oružanih grupa da prekinu sa oružanim provokacijama i krenu putem mirnog rešavanja situacije.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.