Ruska podmornica sprečila britansku da raketira Siriju

Izvor: RTS, 17.Apr.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska podmornica sprečila britansku da raketira Siriju

Jedna ili dve ruske podmornice, koje zapadni stručnjaci zovu "crne rupa" jer su gotovo nečujne, sprečile su britansku podmornicu da priđe obali Sirije i učestvuje u napadima prošlog vikenda.
Britanski Tajms navodi da se, dok je britanska premijerka Tereza Mej donosila odluku o tome da li da izvede napade protiv Sirije, prava drama odvijala na površini istočnog Sredozemlja. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Kako se navodi, Kraljevsku mornaričku podmornicu naoružanu krstarećim raketama presrele su ruske "crne rupe", zbog čega je morala da zaroni i provede nekoliko dana pokušavajući da izbegne otkrivanje.
List piše da se igra "mačke i miša" odigravala nekoliko dana uoči bombardovanja Sirije i da su se ruskim podmornicama pridružila dva ruska broda i avion za otkrivanje podmornica.
Ruske podmornice "crne rupe" pripadaju klasi "kilo", a bile su stacionirane u sirijskoj luci Tartus kako bi sprečile britansku podmornicu da se približi Siriji i napadne je.
Navodi se i da su te vrste podmornica veoma brze i naoružane torpedima, kao i krstarećim i protivpodmorničkim raketama.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska podmornica sprečila britansku da raketira Siriju

Izvor: Večernje novosti, 17.Apr.2018

Britanski "Tajms" navodi da se, dok je britanska premijerka Tereza Mej donosila odluku o tome da li da izvede napade protiv Sirije, prava drama odvijala na površini Istočnog Sredozemlja Jedna ili dve ruske podmornice, koje zapadni stručnjaci zovu "crne rupa" jer su gotovo nečujne,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.