Rusija zatražila povlačenje plavih šlemova iz Sirije

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zatražila povlačenje "plavih šlemova" iz Sirije

Rusija je zatražila u od Zapada da povuče iz Sirije plave šlemove, tvrdeći da predstavljaju "pretnju", čime je izazvala žestoke kritike Vašingtona, Londona i Pariza koji su osudili "dezinformaciju", rekle su diplomate u UN.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
"Prisustvo "plavih šlemova" izvor je pretnje. Zahtevamo od zapadnih zemalja da povuku "plave šlemove" iz Sirije", izjavio je ruski predstavnik na sastanku iza zatvorenih vrata Saveta bezbednosti, koji je zatražila Moskva.

"Teroristi moraju otići. Nije dobra ideja da se zadržavaju unutar društva", dodao je ruski predstavnik čije je reči preneo neimenovani diplomata nakon susreta. "Izvucite ih iz zona u kojima su, posebno u Idlibu", dodao je ruski predstavnik, po rečima drugog diplomate, takođe neimenovanog.

Rusija ne smatra "plave šlemove" prisutne u pobunjeničkim zonama spasiocima i već ih je u nekoliko navrata u prošlosti optužila da su povezani s terorističkim grupama.

Prema rečima nekoliko diplomatskih izvora, SAD, Velika Britanija i Francuska reagovali su odbacujući "lažne informacije".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Rusija zatražila povlačenje "belih šlemova" iz Sirije

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018

Rusija je zatražila u od Zapada da povuče iz Sirije bele šlemove, tvrdeći da predstavljaju "pretnju", čime je izazvala žestoke kritike Vašingtona, Londona i Pariza koji su osudili "dezinformaciju", rekle su diplomate u UN..."Prisustvo 'belih šlemova' izvor je pretnje. Zahtevamo od zapadnih zemalja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.