Rusija tvrdi da je američko vojno prisustvo u Siriji nelegalno

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija tvrdi da je američko vojno prisustvo u Siriji nelegalno

Rusko ministarstvo odbrane u subotu je napalo američke planove da održi i osnaži američko vojno prisustvo u Siriji kao "međunarodni državni banditizam" motiviran željom da se zaštite krijumčari naftom, a ne istinskim sigurnosnim brigama. Američki ministar odbrane Mark Esper izjavio je u petak da će Washington poslati oklopna vozila i vojnike da štite naftna polja kako ne bi pala u ruke militanata Islamske države. Amerikanci ostaju na sirijskim naftnim poljima Njegovi...
Pogledaj vesti o: Sirija,   Vašington

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

RUSIJA O AMERIČKIM TRUPAMA U SIRIJI: Štite krijumčare nafte koji zarade 30 MILIONA mesečno! To je međunarodno razbojništvo!

Izvor: Kurir, 26.Okt.2019

Rusko ministarstvo odbrane danas je kritikovalo američki plan jačanja vojnog prisustva u Siriji, nazvavši ga "međunarodnim državnim razbojništvom" motivisanim željom za zaštitom krijumčara nafte, a ne bezbednosnim razlozima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.