Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija testira balističke rakete u jeku tenzija sa Zapadom

Ruska vojska izvela je danas niz proba interkontinentalnih balističkih raketa, u jeku tenzija sa SAD povodom Sirije, javlja AFP, uz ocenu da je to najnoviji primer "pokazivanja ruskih mišića".

Ruske snage ispalile su raketu koja može da nosi nuklearnu bojevu glavu sa podmornice Pacifičke flote u Ohotskom moru severno od Japana, javila je ruska državna agencija RIA Novosti.

Jedna raketa "topolj" ispaljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je iz podmornice u Barencovom moru, dok je treća lansirana na lokaciji na severozapadu Rusije, javile su ruske agencije.

Do najnovijeg "pokazivanja moći Moskve" - koja sprovodi redovne vojne vežbe otkako su njene veze sa Zapadom pogoršane 2014. godine zbog Ukrajine - dolazi u trenutku kada su tenzije pojačane proteklih dana, primećuje francuska agencija.

Pročitajte još:

Zapad optužuje Moskvu da čini potencijalne ratne zločine vazdušnim napadima koje, u znak podrške snagama sirijske vlade, izvodi na delove sirijskog grada Alepa koji su pod kontrolom sirijskih pobunjenika.

Vašington je ranije oštro kritikovao Moskvu zbog, kako tvrdi, "nuklearnih pretnji" u trenutku kada su odnosi između Istoka i Zapada posle pripajanja Krima Rusiji u martu 2014. pali na najniži nivo otkako je okončan hladni rat, podseća AFP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija testira balističke rakete u jeku tenzija sa Zapadom

Izvor: RTS, 12.Okt.2016

Vojska Rusije izvela je niz proba interkontinentalnih balističkih raketa, u jeku tenzija sa SAD povodom Sirije, javlja AFP, uz ocenu da je to najnoviji primer "pokazivanja ruskih mišića". . Ruske snage su ispalile raketu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.