Rusija optužila SAD da drži izbeglice protiv njihove volje

Izvor: B92, 06.Mar.2019, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija optužila SAD da drži izbeglice protiv njihove volje

Moskva -- Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je američku vojsku da drži nekoliko desetina hiljada izbeglica u kampu na jugu Sirije, protiv njihove volje.

Ministarstvo je navelo da je vojska SAD sprečila odlazak 35.000 Sirijaca iz kampa Rukban navodeći da neki pobunjenici koji imaju američku podršku pokušavaju od izbeglica da uzmu novac.

Rusko ministarstvo je objavilo satelitske snimke kampa, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ima dokaze o uslovima u kojima žive izbeglice.

Rusija je u nekoliko navrata optužila SAD da nisu obezbedile dobre uslove u kampu gde trenutno ima oko 40.000 izbeglica.

Pomoć u hrani i lekovima često ne stigne do kampa zbog nestabilne situacije u zemlji.

Ruska vojska saopštila je da je sirijska vlada prošle nedelje uputila konvoj vozila za evakuisanje izbeglica ali im je američka vojska onemogućila prolaz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.