Rusija: Neprihvatljiv nacrt rezolucije UN o Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2017, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Neprihvatljiv nacrt rezolucije UN o Siriji

Rusija smatra neprihvatljivim nacrt rezolucije UN koji su predstavile SAD, Francuska i Velika Britanija o osudi napada u Siriji za koji se pretpostavlja da je sproveden hemijskim oružjem, saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova.

"Tekst koji je predstavljen kategorički je neprihvatljiv", rekla je portparolka ministarstva Marija Zaharova i dodala da se tekstu unapred "određuje krivac".

Savet >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bezbednosti UN zatražiće danas na vanrednoj sednici brzu i potpunu istragu o napadu u Siriji gde su poginula 72 civila, među kojima 20 dece.

Rusija je danas ponovila da podržava vojne operacije sirijskih vlasti, dan posle napada za koji se sumnja da je sproveden hemijskim oružjem. Rusija taj napad pripisuje pobunjenicima, dok su zapadne zemlje optužile vlasti za taj napad.

"Rusija i njene oružane snage nastavljaju operacije podrške antiterorističkim operacijama sirijskih vlasti za oslobađanje zemlje", izjavio je portparol Krelja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, Rusija će na vanrednoj sednici Saveta bezbedosti UN izneti sve informacije koje poseduje o napadu.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su avioni sirijskih vlasti pogodile "veliko skladište pobunjenika kod Han Šeikuna" u kojem su se nalazile otrovne supstance.

Ministarstvo nije navelo da li je sirijska vojska znala za prisustvo tih supstanci pre napada.

Taj napad je izvazvao osudu međunarodne zajednice dok sirijski predsednik Bašar el Asad demantuje da je njegova vojska koristila "hemijske ili otrovne supstance".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija smatra neprihvatljivim nacrt rezolucije UN o Siriji

Izvor: Beta, 05.Apr.2017

Rusija smatra neprihvatljivim nacrt rezolucije UN koji su predstavile SAD, Francuska i Velika Britanija o osudi napada u Siriji za koji se pretpostavlja da je sproveden hemijskim oružjem, saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova."Tekst koji je predstavljen kategorički je neprihvatljiv",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.