Rusi iznad svoje baze oborili nekoliko meta!

Izvor: Mondo, 25.Apr.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi iznad svoje baze oborili nekoliko meta!

Ruska protivvazdušna odbrana u bazi Hmejmim u Siriji oborila je nekoliko malih vazdušnih meta - dva teroristička drona.

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Dronovi su otkriveni sinoć oko 20 časova po lokalnom vremenu na udaljenosti od 10 kilometara od baze Hmejmim, a ubrzo zatim su i uništeni.Nije bilo povređenih, ni materijalne štete.

"U sumrak 24. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kontrola vazdušnog prostora ruske baze Hmejmim uočila je male vazdušne mete nepoznatog porekla nedaleko od aerodroma. Sve mete su oborene sistemima protivvazdušne odbrane u bazi", rekao je portparol baze.

Putin: Neko me prati, vidim (VIDEO)

On je dodao da nema povređenih, niti da je pričinjena materijalna šteta, prenosi TASS.

"Ruska vazdušna baza Hmejmim radi uobičajeno", dodao je ruski zvaničnik.

Baza Hmejmim se nalazi na području koje kontrolišu snage sirijske vojske, a Rusija je koristi za poletanje svojih bombardera koji idu u akciju uništenja ciljeva Islamske države u Siriji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.