Rusi izneli teške optužbe: Amerika švercuje 30 miliona dolara sirijske nafte mesečno?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2019, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi izneli teške optužbe: Amerika švercuje 30 miliona dolara sirijske nafte mesečno?!

Portparolka ruskom Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova optužila je Sjedinjene Države da "švercuju 30 miliona dolara sirijske nafte mesečno".

Govoreći na konferenciji za medije u petak, dodala je da SAD "krše sopstvene sankcije" i da "kriju sopstvene kriminalne aktivnosti" pod izgovorom borbe protiv Islamske države.

Prema rečima Zaharove, američke snage izgleda nemaju nameru da se povuku iz delova Sirije u kojima se nalaze naftna polja "u doglednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budućnosti".

Prošle nedelje, rusko Ministartvo odbrane objavilo je satelitske snimke koji navodno dokazuju da se nafta krijumčari iz Sirije pod nadzorom SAD, što je portparol ministarstva general-major Igor Konašenkov opisao kao "međunarodni državni banditizam".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.