Rusi čuvaju Siriju: Admiral Makarov krenuo ka Sredozemnom moru

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi čuvaju Siriju: "Admiral Makarov" krenuo ka Sredozemnom moru

Rusija je saopštila da je njena fregata iz Crnomorske flote "Admiral Makarov", opremljena raketama "kalibar", krenula danas prema Sredozemnom moru.

"Fregata Crnomorske flote 'Admiral Makarov' isplovila je iz baze Sevastopolj i zauzela kurs prema Crnomorskom moreuzu. Brod će imati funkciju mornaričke sile ruske flote u Mediteranu", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rusija je u prošlosti ispaljivala krstareće rakete "kalibar" sa fregata i podmornica stacioniranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Sredozemnom moru na militante u Siriji da bi podržala ofanzivu državnih snaga.

Ministarstvo nije preciziralo da li će fregata učestovati u vojnoj operaciji u Siriji, gde Moskva podržava predsednika Bašara al Asada od kada se uključila u rat 2015. godine.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u maju da će ruski ratni brodovi sa projektilima "kalibar" biti u stalnoj pripravnosti u Sredozemnom moru da bi predupredili terorističku pretnju u Siriji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.