Rumuni uhvatili 35 migranata blizu granice sa Mađarskom

Izvor: B92, 27.Nov.2020, 12:39

Rumuni uhvatili 35 migranata blizu granice sa Mađarskom

Arad -- Rumunski graničari danas su kod grada Arad uhvatili 35 migranata iz Sirije, Iraka i Avganistana.

Oni su pokušavali da izađu iz Rumunije krijući se u minibusu i malom kamionu, preneo je Ađerpres.

Oni su uhvaćeni prilikom rutinske kontrole policije, a prvo je zaustavljen minibus.

"Migranti iz minibusa su odvedeni do policijske stanice na granici sa Mađarskom na ispitivanje. Tokom preliminarnih provera, graničari su utvrdili da je bilo 23 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sirijaca, sedmoro Iračana, od kojih je troje bilo maloletno. Izjavili su da žele da se domognu zapadne Evrope", saopštila je granična policija Arada.

Minibus je imao rumunske registarske tablice, dok je drugo vozilo, mali kamion, vozio Bugarin, koji je prevozio tekstil iz Turske ka Finskoj.

Petoro Avganistanaca je pronađeno u pregrađenom delu kamiona, među kojima su dvojica maloletnika, od 13 i 17 godina.

U oba slučaja, migranti su ispitani zbog ilegalnog prelaska granice, a vožačima se na teret stavlja krijumčarenje ljudi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.