Rjabkov: Pozdravljamo svaki uspeh u borbi protiv terorista

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2017, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Pozdravljamo svaki uspeh u borbi protiv terorista

Zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov, komentarišući oslobađanje sirijske Rake od militanata terorističke organizacije DAEŠ, izjavio je da Moskva pozdravlja sve akcije u borbi protiv ove grupe.

„Pozdravljamo svaki uspeh u borbi protiv DAEŠ-a. To što se desilo u Raki je korak napred. Polazimo od toga da je za smanjenje neželjenih posledica važna sveobuhvatna saradnja na kontraterorističkoj stazi“, rekao je diplomata.

Ranije je državni sekretar SAD Reks Tilerson čestitao stanovnicima Rake oslobađanje rejona od militanata DAEŠ-a.

Raka je bila pod kontrolom DAEŠ-a od 2013. godine. Grad je smatran nezvaničnom prestonicom terorista. Prošle godine koalicija na čelu sa SAD saopštila je da počinje operacija za oslobođenje grada. Oslobađanje Rake trajalo je 134 dana.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rjabkov: Moskva nema sumnje da Teheran ispunjava sve aspekte Sporazuma

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2017

Moskva nema sumnje da Teheran ispunjava sve aspekte zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana o njegovom nuklearnom programu, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov, govoreći na Moskovskoj konferenciji o neširenju nuklearnog oružja.. . „Za nas nema sumnje da Iran...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.