Razgovor Trampa i Merkelove o nasilju u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2017, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovor Trampa i Merkelove o nasilju u Siriji

Američki predsednik Donald Tramp razgovaraće u sredu telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o hitnom odgovoru na poslednji talas nasilja u Siriji.

U napadu za koji se sumnja da je sproveden hemijskim oružjem, poginule su 72 osobe, među kojima 20 dece, dok je povređeno više od 160 ljudi.

Taj napad je izvazvao osudu međunarodne zajednice dok sirijski predsednik Bašar al Asad demantuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je njegova vojska koristila "hemijske ili otrovne supstance".

Rusija, koja je takođe saveznik vlasti u Siriji, saopštila je da je sirijska avijacija gađala skladište pobunjenika u kojem su se nalazile otrovne supstance.

Tramp će razgovarati i sa japanskim premijerom Šinzom Abeom, nekoliko sati pošto je Severna Koreja spalila balističku raketu u Japansko more, dan uoči sastanka američkog i kineskog predsednika na kome će severnokorejski nuklearni program i spor oko Južnog kineskom mora biti glavne teme razgovora.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Angela Merkel

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.