Rat za eliminaciju džihadista - stradalo pet civila

Izvor: B92, 24.Feb.2018, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rat za eliminaciju džihadista - stradalo pet civila"

Najmanje pet civila je poginulo je tokom sukoba islamističkih pobunjeničkih grupa i džihadista u Idlibu, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Idlib najvećim delom kontroliše džihadistička grupa Hajat Tahrir al-Šam, u kojoj dominiraju borci nekadašnjeg sirijskog ogranka al-Kaide, ali su u provinciji prisutne i druge islamističke pobunjeničke grupe.

"To je rat za eliminaciju džihadista. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U borbama je danas poginulo pet civila", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman i precizirao da su ofanzivu u utorak pokrenule islamističke grupe Ahrar al-Šam u Nuredin al-Zinki.

Te dve formacije, prisutne na granici između provincija Idlib i Alep, objavile su 18. februara da se ujedinjuju pod imenom Sirijski oslobodilački front. Prema Abdel Rahmanu, od početka napredovanja ta organizacija je zauzela 26 mesta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sukobi džihadista i islamista u Idlibu

Izvor: Večernje novosti, 24.Feb.2018

Najmanje pet civila je danas poginulo tokom sukoba islamističkih pobunjeničkih grupa i džihadista u sirijskoj provinciji Idlib Najmanje pet civila je danas poginulo tokom sukoba islamističkih pobunjeničkih grupa i džihadista u sirijskoj provinciji Idlib, saopštila je Sirijska...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.