Izvor: Vostok.rs, 25.Apr.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raketni napad SAD i njihovih saveznika u Siriji predstavlja kršenje svih međunarodnih pravila

Raketni udar SAD i njihovih saveznika u Siriji predstavlja kršenje svih međunarodnih pravila. On je izveden u „zapadnom stilu“ — to je bila kazna bez istrage, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku sa zamenikom predsednika Centralnog vojnog saveta Kine general-potpukovnikom Si Ćilijangom.


„Zahvalan sam vam na podršci koju ste nam pružili u Savetu bezbednosti UN o raketnom udaru u Siriji. To je, nesumnjivo, kršenje svih mogućih i nemogućih pravila — i međunarodnih i humanitarnih“, rekao je Šojgu.


Po njegovim ocenama, udar je izveden u „strogom stilu Zapada — kazna bez istrage“.


„Želeo bih da zahvalim prijateljskoj Kini za podršku u sirijskom pitanju, za osudu neodgovornog ponašanja nekih zapadnih država koje su pod izmišljenim izgovorom izvele vojni udar po suverenoj državi“, rekao je Šojgu.


Rusija i Kina nastavljaju da jačaju saradnju u sferi odbrane, rekao je Šojgu.


„Privilegovani karakter međudržavnih veza potvrđuju redovni sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Kine Si Đinpinga. Skori događaj na najvišem nivou će biti u prvoj dekadi juna na Savetu šefova država Šangajske organizacije za saradnju u Cindau“, rekao je Šojgu.    

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.