Raketna paljba između Sirije i Izraela, oglasile se sirene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 06:34

Raketna paljba između Sirije i Izraela, oglasile se sirene

Raketa zemlja-vazduh ispaljena iz Sirije eksplodirala je jutros na jugu Izraela, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu na području u blizini nuklearnog reaktora Dimona, a Izrael je uzvratio raketnim napadom na Siriju, javljaju agencije.

Izraelska vojska saopštila je da je u znak odgovora napala nekoliko raketnih baterija u Siriji, među kojima je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ona iz koje je ispaljena raketa ka Izraelu, prenosi Rojters.

Tajms of Izrael navodi da su se sirene za uzbunu od vazdušnog napada oglasile u pustinji Negev, u blizini nuklearnog reaktora, kao i da su stanovnici Jerusalima i okolnih naseljenih područja čuli seriju eksplozija.

Prema pisanju lista, za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Izraelski mediji nedeljama pišu da je protivvazdušna odbrana oko reaktora Dimona i luke Eilat na Crvenom moru u pripravnosti zbog mogućeg napada dalekometnih raketa ili dronova snaga koje podržava Iran, za koji su pretpostavili da bi mogao doći iz Jemena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ispaljena raketa zemlja-vazduh; Oglasile se sirene; Kontranapad

Izvor: B92, 22.Apr.2021

Raketa zemlja-vazduh ispaljena iz Sirije eksplodirala je jutros na jugu Izraela. Oglasile se sirene za uzbunu na području u blizini nuklearnog reaktora Dimona...Izrael je uzvratio raketnim napadom na Siriju, javljaju agencije...Izraelska vojska saopštila je da je u znak odgovora napala nekoliko raketnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.