RUSIJA RAZOTKRILA PAKLENI PLAN AMERIKE: Misterija načina snabdevanja militanata u Siriji je konačno rešena

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 11:15

RUSIJA RAZOTKRILA PAKLENI PLAN AMERIKE: Misterija načina snabdevanja militanata u Siriji je konačno rešena

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici od 2014. godine sprovode vojnu operaciju u Siriji i Iraku protiv terorističke grupe ISIS

Vašington vrši pritisak na UN moleći za humanitarnu pomoć stanovnicima kampa Rukban u Siriji, koja potom odlazi na snabdevanje militanata, navodi se u zajedničkoj izjavi međuresorskih koordinacionih štabova Rusije i Sirije.

- Sjedinjene Američke Države >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koriste nastalu situaciju kako bi izvršile pritisak na rukovodstvo UN, redovno pokrećući temu o potrebi isporuke humanitarne pomoći stanovnicima kampa. Istovremeno, Amerikanci zapravo računaju na to da će ovu robu upotrebiti za snabdevanje militanata pod njihovom kontrolom koji deluju u tom području, kao što se već više puta dogodilo - ističe se u izjavi.

U saopštenju se naglašava da "odgovornost za sve što se dešava u zoni okupiranoj Amerikancima i kampu Rukban koji se nalazi u njoj, uključujući snabdevanje stanovnika kampa vodom, hranom i osnovnim potrepštinama, do trenutka njenog vraćanja pod kontrolu sirijske vlade, leži isključivo na američkoj strani".

K24 accompanied US convoy in al-Malikiyah (Derik), located in Syria's northeastern Hasakah province.

Details:https://t.co/MD15DMvYKq pic.twitter.com/2JCIa5qX7i

— Kurdistan 24 English (@K24English) February 22, 2021

U dokumentu se dodaje da Sjedinjene Američke Države sprečavaju da se kamp rasformira, što je glavna prepreka za obnavljanje suvereniteta i mirnog života u Siriji.

Pri tome su sirijske vlasti spremne da prihvate sve građane pritvorene u Rukbanu i pruže im bezbednost i pristojne uslove za život.

Kamp Rukban se u rusko-sirijskoj izjavi naziva američkom "pokretnom trakom" za obuku ekstremista za održavanje žarišta napetosti u Siriji.

Thread on US intervention in ME

1-Israel

2-Oil

3-Counter-Terrorism / War on Terror

Are the broad categories that define U.S strategic interests in the region

Many have attempted to include the Responsibility to Protect (R2P) in above list. Syria has been a case in point ==> pic.twitter.com/PtznBfKyIx

— EHSANI22 (@EHSANI221) February 27, 2021

- Odsustvo volje američke strane da organizuje povlačenje ilegalnih oružanih formacija koje su pod kontrolom militanata i interno raseljenih lica iz zone El Tanf, samo potvrđuje da su upravo Sjedinjene Američke Države te koje su zainteresovane za očuvanje logora i da je njihova prava namera u pogledu Rukbana da obezbede ‘pokretnu traku’ za obuku ekstremista za održavanje napetosti u žarištima u Siriji - zaključuje se u saopštenju.

, s tim što u Siriji deluju bez dozvole vlasti te zemlje.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Moskva i Damask: SAD nastavljaju da nanose udare po Siriji i okupiraju teritoriju zemlje

Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2021, 10:26

Sjedinjene Američke Države nastavljaju da nanose udare po Siriji i okupiraju teritoriju zemlje, navodi se u zajedničkoj izjavi šefa Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije Mihaila Mizinceva i sirijskog ministra opštinske uprave i životne sredine Huseina Mahljufa. "Sjedinjene...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.