RUSIJA I AMERIKA ĆE ZARATITI U SIRIJI? Otkriveno kolike su šanse da se dogodi najcrnji scenario

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 20:57

RUSIJA I AMERIKA ĆE ZARATITI U SIRIJI? Otkriveno kolike su šanse da se dogodi najcrnji scenario

Sergej Lavrov je objasnio kako stoje stvari u Siriji

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov potvrdio je da se Rusija neće upuštati u sukobe sa Sjedinjenim Državama u Siriji, ističući da Moskva poziva američku stranu da ne koristi silu protiv lokacija koje pripadaju sirijskim vlastima.

- Sa Sjedinjenim Državama imamo kontakte vojnim kanalima, ne zato što prepoznajemo legitimitet njihovog prisustva tamo (u Siriji), već jednostavno zato što moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da deluju u određenom okviru - rekao je Lavrov.

- Ne možemo ih proterati odatle, naravno, nećemo se upuštati u oružane sukobe, već zato što su oni tamo. S njima vodimo dijalog o takozvanom nekonfliktnom sukobu...Između ostalog, snažno zahtevamo da se sila ne koristi protiv sirijske države - dodao je on.

Sirijska država smatra da je američko prisustvo u zemlji nelegalno i zahteva njihovo trenutno povlačenje iz svih okupiranih područja.

Pored njihovih zahteva za trenutnim povlačenjem sa svih teritorija Arapske Republike, Sirija je pozvala Vašington da okonča sankcije protiv države.

Za vreme mandata Donalda Trampa, SAD su pojačale pritisak na sirijsku vladu uvođenjem teških sankcija protiv Damaska, uz pretnje svima koji posluju s njima.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.