RUSI PALE MOTORE BOMBARDERA: Sirijska vojska izmasakrirana u pustinji, džihadistima se ne piše dobro!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 14:22

RUSI PALE MOTORE BOMBARDERA: Sirijska vojska izmasakrirana u pustinji, džihadistima se ne piše dobro!

Džihadisti ne odustaju od svoje borbe

Jedinice ISIS-a pokrenule su veliki napad na Sirijsku arapsku vojsku (SAA) i njene saveznike u zapadnom delu Deir ez Zora. Napad je ciljao na položaje locirane u blizini naftne stanice Kuratah, u Džabal al Bišri i duž administrativne granice Deir ez Zora sa Rakom.

Prema podacima Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR), izbili su teški sukobi između terorista ISIS-a i sirijskih trupa. Ratni avioni Vazdušno-kosmičkih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snaga Rusije gađali su teroriste u brojnim vazdušnim napadima.

- Sukobi su rezultirali ubistvom sedam pripadnika sirijskih snaga i lojalnih milicija, pored ubistva najmanje pet članova organizacije ISIS kao posledica bombardovanja iz vazduha i sukoba - saopštila je londonska grupa za praćenje u izveštaju.

Ovo je bio jedan od najvećih napada ISIS-a u centralnoj Siriji ove godine. Napad je najverovatnije izveden iz glavnog uporišta terorističke grupe u regionu, pustinje Homs. Pustinjsko područje nalazi se između istočnog Homsa i zapadnog Deir ez Zora.

Uprkos sposobnosti da pokrene napade velikih razmera, teroristička grupa je i dalje zatvorena daleko od velikih urbanih centara i ključnih puteva.

Ćelije ISIS-a u centralnoj Siriji ne preživljavaju same. Teroristi navodno dobijaju podršku od boraca koje podržavaju SAD sa sedištem u jugoistočnoj oblasti Al-Tanf, gde koalicija predvođena SAD-om održava garnizon.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.