RUSI I SIRIJCI USAVRŠILI TEHNIKU RATOVANJA: Alepo je svedočio njihovoj moći, spremni su za boj (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021, 11:00

RUSI I SIRIJCI USAVRŠILI TEHNIKU RATOVANJA: Alepo je svedočio njihovoj moći, spremni su za boj (VIDEO)

Podrška Rusije je od presudnog značaja za uspeh svih operacija Sirijske arapske vojske od 2015. godine

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 8. februara da su ruske trupe održale niz zajedničkih vežbi sa oklopnim jedinicama Sirijske arapske vojske (SAA).

U izjavi, ministarstvo je reklo da su vežbe održane u Alepu, na severnom delu Sirije. U vežbama su učestvovali borbeni tenkovi SAA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Tokom vežbi, pripadnici ruske službe "ispravili su određene greške" sirijskih snaga dok su koristili svoje borbene tenkove. Neki delovi obuke su se ponavljali nekoliko puta, što je trajalo i do 3 sata.

Ruska TV Zvezda podelila je snimke vežbi na kojima se vide trupe SAA kako manevrišu borbenim tenkovima T-72 i borbenim vozilima pešadije BMP-1.

Ruski oficir Grigorij Lazotkin koji je učestvovao u vežbama rekao je da trupe SAA "nisu iste kao što su bile" na početku rata.

- Danas su borbene sposobnosti ovih snaga mnogo veće nego ranije ... kao rezultat dobre obuke - izjavio je Lazotkin.

Danas se SAA suočava sa nekoliko izazova, od severozapadnog regiona Idliba, koji je postao sigurno utočište za teroriste, do tenzija u severoistočnom regionu, nestabilnosti u južnoj regiji koja se nastavlja sve većom pretnjom ISIS-a u centralnom regionu.

Podrška Rusije je od presudnog značaja za uspeh svih operacija SAA od 2015. godine. Ova podrška nastavlja da raste na svim nivoima, uprkos sve većem pritisku Zapada na Siriju.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.