RT: U Idlib-u je drugačije? Za SAD „humanitarne“ brige nadmašuju iskorenjivanje terorista

Izvor: Vostok.rs, 16.Sep.2018, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: U Idlib-u je drugačije? Za SAD „humanitarne“ brige nadmašuju iskorenjivanje terorista

Izvor: Vostok / RT

Dok je postojanje poslednjeg uporište terorista "Al-Kaide" u Siriji pred eliminicajom, SAD su odjednom zabrinute zbog civila koji bi se mogli naći u unakrsnoj vatri, pri čemu čak i američka vojska odbacuje svoja pravila angažovanja.

Navodeći humanitarne probleme, Vašington je sada dao do znanja da bi čak i konvencionalni napad na Idlib, a koji je Moskva odredila kao "terorističko gnezdo", mogao rezultirati vojnom akcijom od strane SAD i njihovih saveznika. Takođe, izraelska vojska se navodno sprema da pokrene napad da oslobodi severozapadnu pokrajinu od džihadista.



Izgleda da je Idlib drugačiji - američka vojska je uvek nalazila načine da opravda svoje antiterorističke operacije - čak i u gradskim područjima. Zapravo, kao što je rekao Nikolas Dejvis, autor knjige "Krv na našim rukama: američka invazija i uništenje Iraka", američka vojska nastavlja da odbacuje svoja pravila angažovanja, tako da njene kampanje bombardovanja ne pređu u bilo kakvu prekomernu birokratiju ili poštovanje pravila.
"Obamina administracija je već napustila pravila angažovanja u ratu protiv `Islamske države` u Siriji i Iraku, dozvoljavanjem ubijanja više hiljada civila u kampanji bombardovanja koju su Sjedinjene Države vodile", rekao je Dejvis.

"Oni su upotrebili preko 100.000 bombi i projektila da bi uništili gradove kao što su Raka i Mosul. Predsednik Tramp je odobrio takvu vrstu angažovanja i dalje."

Igor Ždanov sa RT- a razmatra kako se američki pristup u borbi protiv terorizma razlikuje u zavisnosti od regiona - ili motiva.


Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.