RT: Smrt ruskog generala u Siriji rezultat je dvolične politike SAD - Moskva

Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2017, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Smrt ruskog generala u Siriji rezultat je dvolične politike SAD - Moskva


Izvor:
Vostok, RT

Smrt ruskog general-potpukovnika Valerija Asapova u Siriji je cena koju je Rusija bila prisiljena da plati zbog dvolične politike SAD, saopštio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

"Smrt ruskog komandanta je cena plaćena krvlju zbog dvoličnosti američke politike u Siriji", rekao je Rjabkov u ponedjeljak.



"Moskva je zabrinuta jer, dok Vašington tvrdi da je zainteresovan za borbu protiv terorista "Islamske države", on pokazuje sasvim suprotno", naglasio je Rjabkov.

Zamenik ministra je rekao da Moskva želi da izjave Vašingtona o borbi protiv terorizma ne budu u suprotnosti sa njegovim postupcima na terenu.

U međuvremenu, ruska i američka vojska održavaju "intenzivne" kontakte na različitim nivoima, dodao je Rjabkov.

U nedelju je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimke iz vazduha za koje se kaže da pokazuju opremu specijalnih snaga američke vojske koja se nalazi severno od sirijskog grada Deir ez Zora, a gde se nalaze teroristi.

"Trupe SAD se ne suočavaju sa bilo kakvim otporom ISIS-ovih militanata, dok na predmetnoj lokaciji nema ni znakova borbe, što bi moglo ukazati na to da se "osećaju apsolutno sigurnim" u toj oblasti", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Međutim, Centralna komanda SAD odbacila je optužbe u pismenoj izjavi za RT.

"Navodi su lažni. Zbog operativne sigurnosti ne komentarišemo tekuće operacije ili trenutne pozicije osoblja Koalicije i naših partnerskih snaga", navodi se u saopštenju Kombinovane zajedničke operativne grupe.

General Asapov je služio kao jedan od ruskih vojnih savetnika u Siriji.


Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rjabkov: Za smrt Asapova u Siriji kriva dvolična politika SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2017

MOSKVA - Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da za smrt ruskog generala Valerija Asapova u Siriji treba kriviti "dvoličnu politiku" SAD..."Smrt ruskog komandanta je krvava cijena dvolične američke politike u Siriji", rekao je Rjabkov novinarima, prenosi agencija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.