RT: Sirijska vojska saopštila da su izraelski avioni gađali predgrađe Damaska nakon što je Iran upozorio na posledice

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2021, 10:08

RT: Sirijska vojska saopštila da su izraelski avioni gađali predgrađe Damaska nakon što je Iran upozorio na posledice

Izraelski avioni ispalili su rakete na područje izvan Damaska, javili su sirijski državni mediji. Vazdušni napad dogodio se ubrzo nakon što je Teheran upozorio Tel Aviv protiv "prelaska crvenih linija" u Siriji, obećavajući snažan odgovor. Izraelski avioni ispalili su rakete u blizini Damaska sa okupirane Golanske visoravni i izraelske severne regije Galileje u ranim jutanjim satima, javila je sirijska novinska agencija SANA. Sirijska vojska je saopštila da je njena protivvazdušna odbrana presrela većinu projektila.
#فيديو || #سانا .. من تصدي دفاعاتنا الجوية للعـــــدوان الإســــرائيـــلي في أجواء محيط مدينة #دمشق pic.twitter.com/H2bkt3l8ET
— سانا عاجل (@SanaAjel) February 14, 2021 Izraelske odbrambene snage (ID) rutinski napadaju Siriju pod izgovorom da tamo uništavaju iranske ciljeve kako bi sprečile Teheran da se učvrsti u regionu. Izrael retko priznaje svoje napade na Siriju, u skladu sa svojom dugogodišnjom politikom da ne komentariše napade u inostranstvu. Napad je izvršen na predgrađe sirijske prestonice ubrzo nakon što je Ali Ašgar, pomoćnik iranskog ministra spoljnih poslova Mohamada Džavada Zarifa za posebne političke poslove, osudio Izrael zbog njegove "agresivne i neprijateljske" politike u Siriji. U intervjuu za Sputnjik objavljenom u nedelju, rekao je da, iranske snage deluju u Siriji na zahtev tamošnje vlade u borbi protiv terorista, te da ih Izrael podržava. Takođe je upozorio Tel Aviv da ne prelazi crvenu liniju u Siriji i da bi se Izrael trebao pripremiti za "najteži odgovor" ako to učini. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sirijska vojska: Sprečen raketni napad iz Izraela

Izvor: Blic, 15.Feb.2021

Sirijska vojska saopštila je danas da je njena protivvazdušna odbrana iznad glavnog grada Damaska sprečila napad iz Izraela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.