RT: Sirija odbila raketni napad Izraela

Izvor: Vostok.rs, 15.Sep.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Sirija odbila raketni napad Izraela

Izvor: Vostok / RT

Sirijske snage PVO presrele su nekoliko "izraelskih projektila" kod Međunarodnog aerodroma u Damasku, javila je državna novinska agencija SANA, navodeći vojni izvor.

"Naši PVO sistemi sprečili su izraelsku raketnu agresiju", saopštio je izvor. Reporter SANA-e je u međuvremenu izvestio o jakim eksplozijama u blizini aerodroma.

Portparol izraelske vojske na upi "Rojtersa" je odbio da komentariše informaciju o odbijenom napadu, rekavši da "mi ne komentarišemo strane izveštaje".





SANA je objavila kratak video snimak na kojem se, kako navodi agencija, vidi projektil PVO u letu iznad Damaska. Drugi video snimak, koji je objavio sirijski sajt "Muraselon", navodno prikazuje lansiranu raketu PVO, koja potom eksplodira u vazduhu. Nije jasno da li je raketa pogodila metu.



Izrael je više puta bombardovao lokacije u Siriji, uključujući i vojne instalacije oko Damaska. Izrael retko komentariše napade na Siriju, ali je ranije priznao da gađa postrojenja za skladištenje oružja i municije i komandne centre. Tel Aviv tvrdi da su napadi usmereni na suprotstavljanje navodnoj iranskoj vojnoj ekspanziji u Siriji, dok Damask napade snažno osuđuje, te ih smatra otvorenom agresijom.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: U Idlib-u je drugačije? Za SAD „humanitarne“ brige nadmašuju iskorenjivanje terorista

Izvor: Vostok.rs, 16.Sep.2018, 09:37

Izvor: Vostok / RT. . Dok je postojanje poslednjeg uporište terorista "Al-Kaide" u Siriji pred eliminicajom, SAD su odjednom zabrinute zbog civila koji bi se mogli naći u unakrsnoj vatri, pri čemu čak i američka vojska odbacuje svoja pravila angažovanja.. . Navodeći humanitarne probleme,...

Nastavak na Vostok.rs...

RT: Sirijci glasaju na prvim lokalnim izborima posle sedam godina rata

Izvor: Vostok.rs, 16.Sep.2018

Izvor: Vostok / RT. . Sirijci biraju svoje lokalne savete na prvim lokalnim izborima od početka sedmogodišnjeg rata. Birališta su otvorena u nedelju ubrzo nakon što je sirijska PVO osujetila, kako je saopšteno, vazdušni napad Izraela.. . . . . U nedjelju ujutru je otvoreno je 6.551...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.