RT: Izrael ponovo napao Siriju

Izvor: Vostok.rs, 10.Maj.2018, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Izrael ponovo napao Siriju

Izvor: Vostok / RT

Neki od projektila koje je Izrael lansirao na teritoriju Sirije probili su se kroz PVO Damaska i pogodili radarske i PVO pozicije, saopštila je sirijska SANA, navodeći vojni izvor.

Masivni raketni napad, koji su izveli izraelski avioni izvan teritorije Sirije, izveden je kasno u sredu i rano u četvrtak na ciljeve u područjima u Kuneitra i Homs blizu Damaska. Sirijski PVO sistemi su odgovorili i srušili "desetine" dolazećih raketa, saopštila je SANA.

"Neke od njih su uspele da pogode nekoliko PVO položaja, radara i skladišta municije", navodi izvor SANA-e.



Video snimci objavljeni na internetu od strane lokalnih ljudi pokazuju dejstvo sirijske PVO.


Damascus right now as missiles fly around pic.twitter.com/o9RVZbpXRH
— Syrian Guy ???????? (@SyrianGuy8) May 10, 2018
Izraelska vojska je saopštila da napadaju "iranske ciljeve" u Siriji. Ranije je saopšteno da su izraelske pozicije na okupiranom delu Golanske visoravni bile napadnute sa oko 20 projektila koje su lansirale "iranske snage" iz dela pod kontrolom Sirije. U približno istom trenutku, sirijski mediji su saopštili o izraelskom napadu. Ni jedan od napada nije rezultirao bilo kakvim žrtvama, prema zvaničnim izvorima.

Izrael tvrdi da Iran postavlja svoje baze za operacije u Siriji kako bi izvršio napade na jevrejsku državu. Izrael je pokrenuo brojne napade na Siriju, usmerene na navodne iranske položaje.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 08.05.

Izvor: Vostok.rs, 10.Maj.2018

  . . . Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 08.05.. . . . Sirija odbila vazdušni napad Izraela - Sirijska protivvazdušna odbrana odbila je raketni napad Izraela južno od Damaska, javila je sirijska državna televizija. . Sirijska televizija je saopštila da je napad izveden na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.