RT: Izrael izveo raketni napad na strateško brdo u blizini Golanske visoravni - Damask

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2019, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Izrael izveo raketni napad na strateško brdo u blizini Golanske visoravni - Damask

Rakete koje su verovatno ispalili izraelski avioni pogodile su strateško planinsko područje Tal al Hara u Siriji u provinciji Daraa, uzrokujući materijalnu štetu, ali bez žrtava, javili su sirijski državni mediji. Tal al Hara je najviša tačka u provinciji Daraa i gleda na Golansku visoravan, koju je Izrael okupirao 1967. godine, te anektirao 1981. godine. Izrael je i nešto ranije gađao stratešku lokaciju, ispalivši nekoliko broj raketa na Tal al Haru 12. juna.
Izraelska vojska obično ne komentariše vazdušne napade na Siriju, a zvaničan stav u Tel Avivu je da je to deo odbrane izraelske nacionalne bezbednosti bilo kojim sredstvima. Premijer Benjamin Netanijahu je obećao da će nastaviti napadati "iranske" snage u Siriji, uključujući lokalne snage Hezbolaha koje podržava Teheran, a koje pomažu Damasku protiv militanata i terorista Islamske države. Sirija je u više navrata osudila napade kao kršenje svog suvereniteta, te navela da napadi podstiču moral preostalih terorista. U utorak je Damask još jednom pozvao UN da okončaju izraelske napade i intervenišu kako bi se obustavili, ali bez efekta. "Izraelski okupacioni entitet i dalje pokreće napade na Siriju kako bi pružio podršku terorističkim organizacijama", saopštio je izaslanik Sirije u UN-u Bašar al Džafari na sednici Saveta bezbednosti, samo nekoliko sati pre poslednjeg napada, takođe osuđujući nastavak okupacije Golanske visoravni od strane Izraela. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.