RT: Iran spreman da „zbriše Izrael sa lica Zemlje“

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Iran spreman da „zbriše Izrael sa lica Zemlje“

Komandant iranskog vazduhoplovstva upozorio je da je Teheran spreman da se "suprotstavi" i "zbriše" Izrael. Njegove vatrene reči dolaze nakon što je Izrael pokrenuo vazdušne napade na navodne iranske ciljeve u Siriji, ubivši četiri sirijska vojnika. Brigadni general Aziz Nasirzadeh, komandant Vazduhoplovstva Islamske Republike Iran, saopštio je provokativnu izjavu novinskoj agenciji "Klub mladih novinara", prenose iranski mediji.
"Mladi ljudi u vazduhoplovstvu su potpuno spremni i nestrpljivi da se suprotstave cionističkom režimu i zbrišu ga sa lica Zemlje", rekao je on. "Naše buduće generacije uče potrebne veštine za obećani dan da unište Izrael", dodao je on. On je naglasio da je visoki nivo vojne spremnosti Irana odvratio neprijatelje zemlje od napada na Islamsku Republiku. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je branio odluku svoje zemlje da u ponedeljak napadne "iranske" ciljeve u Siriji, opisujući vazdušni napad kao osvetu protiv onih koji žele da unište Izrael. "Mi delujemo i protiv Irana i protiv sirijskih snaga koje podstiču iransku agresiju", rekao je Netnijahu. „Udarićemo na svakoga ko pokuša da nam naudi. Ko god preti da će nas eliminisati, snosi punu odgovornost. "  
Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut  
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.