Pucano na ruske novinare u Siriji, ima ranjenih

Izvor: B92, 11.Apr.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucano na ruske novinare u Siriji, ima ranjenih

Na autobus s novinarima iz Rusije, koji su se vraćali iz Istočne Gute, pucali su nepoznati napadači iz pešadijskog naoružanja.

To je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

„11. aprila oko 17.20 h (po srednjoevropskom vremenu) autobus sa ruskim novinarima koji su se vraćali nakon priprema priče o situaciji u Istočnoj Guti (Sirija) pucali su nepoznati napadači iz pešadijskog naoružanja“, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su u pucnjavi dopisnik televizije NTV Aleksej Ivlev, operater televizije „Rusija 1“ Mihail Vitkin i operater televizije „Zvezda“ Vladislav Dodonov „lakše ranjeni u noge“.

„Lekari ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana odmah su na licu mesta ukazali svu neophodnu pomoć svim novinarima. Njihovi životi nisu ugroženi“, naglašava se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Sada povređene novinare evakuišu u bolnicu zbog neophodnog lečenja, dodaje se u saopštenju, prenosi "Sputnjik".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAPADNUTI RUSI U SIRIJI: Pucano na autobus sa novinarima, dvoje ranjeno

Izvor: Kurir, 11.Apr.2018

Na autobus s novinarima iz Rusije, koji su se vraćali iz Istočne Gute, pucali su nepoznati napadači iz pešadijskog naoružanja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.