Princ Vilijam se sastao sa sirijskim izbeglicama u Jordanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2018, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Vilijam se sastao sa sirijskim izbeglicama u Jordanu

Britanski princ Vilijam obišao je danas, drugog dana posete Jordanu, ruševine rimskog grada Deraša, gde se sastao sa decom, uključujći sirijske izbeglice, koja učestvuju u obrazovnom programu UN.

Tridesetšestogodišnji vojvoda od Kembridža došao je u pratnji jordanskog prestolonaslednika princa Huseina (23).

Jordan je primao izbeglice tokom čitavih decenija, a u poslednjim godinama one koji beže od sirijskog građanskog rata.

U toj zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je registrovano 660.000 sirijskih izbeglica, ali se veruje da je broj raseljenih Sirijaca u kraljevini dva puta veći.

Zvaničnici jordanske vlade su danas rekli da Jordan ne može da primi više izbeglica. To je rečeno u vreme kada snage sirijske vlade napređuju u južnoj Siriji kraj granice Jordana.

Foto: Beta / AP

Vilijam se danas sastao s decom koja pohađaju program Makani za sirijske izbeglice, a i jordansku decu.Deca su pozdravila princa u amfiteatru Đeraša.

To je jedna od glavnih turističkih atrakcija Jordana, gde je Vilijamova supruga Kejt bila još kao mala devojčica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

PRINC VILIJAM U ŠETNJI U JORDANU ZASTAO ISPRED NEOBIČNOG PRIZORA: Na istom tom mestu, pre više decenija, nastala je OVA fotografija!

Izvor: Kurir, 25.Jun.2018

Britanski princ Vilijam posetio je danas rimske ruševine u Jordanu, razgovarao je sa izbeglom sirijskom decom i posetio centar za tradicionalne umetnosti.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.