Izvor: RTS, 20.Okt.2020, 10:12

Preminuo Živojin Ćelić

Multimedijalni umetnik, pisac, pesnik, kompozitor, kantautor i slikar Živojin Ćelić preminuo je u nedelju ostavivši iza sebe bogat umetnički opus.
Živojin Ćelić rođen je u Nišu a Akademiju za likovnu umetnosti i dizajn završio je u Holandiji.

Širom Evrope izlagao je u kontinuitetu od 1992. godine, a među najdražim u plodonosnoj karijeri izdvajao je izložbu u galeriji "Atasi" u Damasku u Siriji 1997. i izložbu u "Voronježu" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Rusiji 2010. godine.
Radio je kao novinar, autor je i koautor više knjiga proze i poezije.
Slike Živojina Ćelića nalaze se širom sveta. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.
Jedna od poslednjih izložbi ovog umetnika, koju je posvetio svom prijatelju, reditelju RTS-a Živojinu Čeliću, održana je u Galeriji Radio-televizije Srbije 2018. godine. 
Živojin Ćelić biće sahranjen u četvrtak, 22. oktobra, na Novom groblju u Nišu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo umjetnik Živojin Ćelić

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2020

Multimedijalni umjetnik, pisac, pjesnik, kompozitor, kantautor i slikar Živojim Ćelić preminuo je u nedjelju ostavivši iza sebe bogat umjetnički opus.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.