Premijer poginuo pri povratku iz Sirije

Izvor: B92, 09.Sep.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer poginuo pri povratku iz Sirije

Premijer samoproglašene Republike Abhazije Genadij Gagulija poginuo je u saobraćajnoj nesreći, saopštila je lokalna vlada.

Gagulija (70) nastradao je sinoć u udesu na putu između Psua u Rusiji i Suhumija, navedeno je u saopštenju.

Agencija TASS je prenela da je Gagulija bio član delegacije koja se vraćala iz Sirije. Njegov vozač i pripadnici obezbeđenja nisu povređeni.

Abhaziju predvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Raul Kažimba.

Rusija je jedna od retkih zemalja koje su priznale nezavisnost Abhazije, kao i druge gruzijske separatističke republike Južne Osetije, posle rata 2008.

Te dve oblasti čine petinu teritorije Gruzije.

Gruzija, nekadašnja sovjetska republika, spori se s Moskvom zbog svoje kandidature za pristupanje EU i NATO. Taj spor je u avgustu 2008. prerastao u rat kada je Gruzija napala Južnu Osetiju a Moskva zatim intervenisala i porazila gruzijsku vojsku.

Posle rata je Rusija uspostavila stalne vojne baze u otcepljenim oblastima.

Gruzija i njeni zapadni saveznici osudili su nastavak ruske "okupacije" gruzijske teritorije i traže da Kremlj preispita priznanje nezavisnosti Abhazije i Južne Osetije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Premijer Abhazije poginuo pri povratku iz Sirije

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Sep.2018

DAMASK - Premijer samoproglašene Republike Abhazije Genadij Gagulija poginuo je u saobraćajnoj nesreći, saopštila je lokalna vlada.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.