Predsednik Francuske Makron: Asad će kad-tad morati da odgovara za zločine

Izvor: BKTV News, 17.Dec.2017, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Francuske Makron: Asad će kad-tad morati da odgovara za zločine

Predsednik Francuske Emanuel Makron smatra da će Islamska država biti poražena do februara i dodao da sirijski predsednik Bašar el Asad mora odgovarati za svoje zločine.

"Mislim da ćemo do sredine februara pobediti u Siriji. Bašar Asad će biti tamo", rekao je Makron, navodeći da se "ne može razgovarati sa njegovim (Asadovim) predstavnicima", prenose agencije.

Asad i njegovi predstavnici na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << "moraju da odgovaraju zbog svojih zločina" pred sirijskim narodom i međunarodnim pravosudnim institucijama.Makron je istakao da je "projekat Francuske da postigne mir" u Siriji, gde su "sve manjine zaštićene".

Agencije napominju da je ovaj intervjuu, koji je Makron dao za "Frans 2", sniman pre pet dana.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.