Predsednik Amerike izneo svoju teoriju: Ruski avion oborila je Sirija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2018, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Amerike izneo svoju teoriju: Ruski avion oborila je Sirija!

Srušen je ruski avion Il-20

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je najverovatnije Sirija oborila ruski vojni avion u blizini svoje obale, dodajući da će SAD i druge zemlje uskoro eliminisati "Islamsku državu" u Siriji i u regionu.

Pročitajte i:

- Sudeći po svim činjenicama i informacijama, Sirija je oborila ruski avion. Veoma je tužno što su poginuli ljudi u avionu, ali to se događa - rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za novinare sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom.

On je dodao da je urađen fantastičan posao u Siriji protiv pripadnika "Islamske države".

- Mi smo uradili odličan posao u iskorenjivanju "Islamske države". Blizu smo da taj posao potpuno završimo - rekao je Tramp.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane objavilo da je Il-20 oboren raketom sirijskog kompleksa S-200, nakon što su izraelski avioni namerno stvorili opasnu situaciju u području sirijske Latakije. Krijući se iza ruskog aviona, izraelski avioni su ga stavili na udar sirijskih sistema PVO S-200.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.