Pompeo: Povlačenje vojnika iz Sirije neće uticati na neophodna vojna dejstva

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Povlačenje vojnika iz Sirije neće uticati na neophodna vojna dejstva

Državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio je da povlačenje američke vojske iz Sirije neće uticati na sposobnost njegove zemlje da sprovodi neophodna vojna dejstva.
„To je ambiciozan cilj. Ali to je naš cilj. To je naša misija. Metode koje ćemo koristiti su raznovrsne. Činjenica da će par hiljada vojnika napustiti Siriju predstavlja taktičku promenu. To suštinski ne menja našu sposobnost da nastavimo da ispunjavamo vojna dejstva koja su nam neophodna“, rekao je Pompeo tokom razgovora s novinarima u Abu Dabiju.  Sredinom decembra 2018. godine predsednik SAD Donald Tramp je izjavio da je DAEŠ u Siriji poražen, navodeći da je to bio jedini razlog za boravak američkih vojnika u toj zemlji. Kasnije je portparolka Bele kuće Sara Sanders saopštila da su SAD počele povlačenje vojske iz Sirije, ali da pobeda nad DAEŠ-om ne označava kraj postojanja međunarodne antiterorističke koalicije. U petak je neimenovani vojni izvor SAD za televiziju „Foks njuz“ rekao da Amerika povlači vojnu tehniku iz Sirije, ali da njeni vojnici za sada ostaju tamo. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.